4 enostavni koraki, ki pomagajo rešiti problem pregrevanja pretvornik

Pregrevanje pretvornika

Poletje je obdobje, ko se pojavlja problem pregrevanja pretvornika. Slabo odvajanje toplote je ponavadi posledica prahu, težav z ventilatorjem ali blokade zračnega kanala. To povzroča težave z opremo, kar lahko zaustavi proizvodnjo.

Zato je priporočeno izvajati enostavno vzdrževanje pretvornika, kot je brisanje prahu, popravilo ventilatorja in čiščenje zračnega kanala. Tako zagotovite normalno delovanje opreme.

Pretvornik lahko zazna notranjo temperaturo senzorja, na podoben princip kot pri zaščiti pred pregrevanjem na prenosnem računalniku. Ko je dejanska teperatura višja od nastavitvene vrednosti, senzor sproži alarm, ki opozori uporabnika na previsoko temperaturo. Hkrati panel na pretvorniku prikazaže ustrezno OH kodo za okvaro pregrevanja. 

gd200a brez ozadja

Proces je enostaven:
1. Preverite, če ventilator deluje normalno. Ventilator se vrti med delovanjem pretvornika;
2. Preverite, če je zračni kanal blokiran, še posebno dovod in odvod zraka.
3. Preverite temperaturo okolja. V glavnem mora biti temperatura okolja kontrolirana, pod 40°C.
4. Ko preverite prejšnje tri korake in problem pregrevanja še vedno ni rešen, je potrebno poklicati tehničnega inženirja, da pregleda pretvornik.


Povezava: INVT Frekvenčni prevorniki


 Ključne besede: frekvenčni regulator, regulator, frekvenčni, frekvenčni regulatorji, regulatorji, pretvorniki, frekvenčni pretvorniki, pretvornik, frekvenčni pretvornik, vzdrževanje