5 najbolj priljubljenih uporab XYZ modularni portalni sistem

Vemo, da je XYZ portalni sistem eden izmed najbolj popularnih struktur linearnih enot za različne uporabe. Spodaj je naštetih 5 najbolj priljubljenih. 

 

 

 

 

 

pick and placeŠt. 5. Tehnologija površinske montaže 

Naprave površinske montaže je široko razširjena uporaba v svetu avtomatizacije. Z dodajanjem različnih glav za naprave površinskih montaž različnih predmetov v različnih pozicijah - pogosto je videti tak tip naprave z vakumsko glavo ali s setom pincet, ki pobirajo steklenice, knjige, hrano ali elektronske komponente. 

 

glue dispenser

Št. 4. Odmernik lepila

Odmernik lepila je tipična uporaba XYZ modularnega sistema, ponavadi uporabljen v piškotnih ali prehranskih podjetjih, ima pa tudi velik razpon uporabe v pakirnih in drugih industrijah. BARCH ima različne enote za sestavo takšnih sistemov in eden najbolj pomembnih prednosti BARCH linearnih enot je cilindrična naprava, ki dovoljuje da se enota premika za 360 stopinj, kar omogoča polni obseg gibanj za glavo odmernika lepila.

 

 

 

CNC machineŠt. 3. Vrtalni stroji CNC

Različni vrtalni stroji za vrtanje mehkih materialov z avtomatizacijo. Vrtanje lahkih materialov z linearnimi enotami BARCH.

CNC machine1         

camera scanŠt. 2. Kamera scan za majhne predmete

Namestitev kamer v Z os je še ena od skupnih funkcij portalnih sistemov. 

camera scan2    

3D printerŠt. 1. 3D tiskalniki

Najbolj popularna uporaba XYZ modularnega sistema je pri 3D tiskalnikih. Prednost enot je pri prilagoditvi velikosti z enostavnim in profesonialnim montažnim setom. Z BARCH linearnimi enotami je enostavno sestaviti industrijski 3D tiskalnik. Pri BARCH modularne sistemu je možna inštalacija različnih ekstruderjev. 

 

 

Povezave:

Povezava: Linearne enote

Original članek na tej povezavi.


Ključne besede: avtomatizacija, linearne, enote, linearne enote, modularni sistem, modularne enote, 3D tiskalniki, CNC stroji, stroji